Denklik Değerlendirme Tabloları

Denklik İşlemleri ( Kalfalık/Ustalık Sınavları)

Denklik işlemi; önceki öğrenmeleri tanımlanması ölçme ve değerlendirme işlemlerininin yapılabilmesi amacıyla, başvuru yapan adayın/kişinin durumunun sınavlara girmeye uygun olup olmadığının tespit edilmesi demektir. Bu işlem kalfalık/ustalık sınavlarının ilk aşamasıdır.

Denklik İşlemi başvurusu "EK 1 Başvuru"  Formunun doldurulmasıyla başlar.

Örnek Ek 1 Form İçin TIKLAYINIZ...

Denklik İşlemleri hakkında ayrıntılı bilgi için TIKLAYINIZ.

GENEL AÇIKLAMALAR

1-      Başvurular şubat, nisan, haziran, ağustos, ekim, aralık aylarında alınmaktadır.

2-      Başvuranlar 22 yaşını tamamlamış olmalıdır.

3-      1995-1996 eğitim öğretim yılına kadar mezun olanlar en az ilkokul

1995-1996 eğitim öğretim yılından sonra mezun olanlar en az ilköğretim ( ortaokul)Mezunu olmalıdır.

4-      Belge alınmak istenen meslek dalı ile ilgili SGK'lı veya BAĞKUR'lu çalışma olması gerekmektedir.

( SGK dökümündeki MESLEK KODLARINA bakılır.)

5-      Belge almak istediği meslek dalından 1 günden 1799 güne kadar çalışması olanlar kalfalık sınavına girebilirler.

6-      Belge almak istediği meslek dalından 1800 gün ve daha fazla çalışması olanlar önce kalfa sonra ustalık sınavlarına girebilir.

7-      Kalfalık/Ustalık sınavları yazılı ( e- sınav) ve uygulamalı ( BECERİ) sınav olarak iki aşamada yapılır.

8-      Sınavlara katılacak adaylar sınavlarda kullanılacak malzeme giderlerini kendileri karşılayacaktır.

DENKLİK DEĞERLENDİRME TABLOLARI

1- MYK MESLEKİ YETERLİLİK BELGELERİ DEĞERLENDİRME TABLOSU İÇİN T I K L A Y I N I Z!!!

Detaylı Bilgi İçin

>>> (((( www.myk.gov.tr )))) <<<

2- YAYGIN EĞİTİM KURS BİTİRME BELGELERİNİN KALFALIK ve USTALIK SINAV BAŞVURULARINDA DEĞERLNDİRME TABLOSU İÇİN T I K L A Y I N I Z!!!

3- ÜÇ (3) YILLIK MESLEKİ ve TEKNİK ORTAÖĞRETİM KURUMLARININ MEZUNLARININ USTALIK BELGESİ BAŞVURULARINA İLİŞKİN TABLO İÇİN T I K L A Y I N I Z!!!

4- SGK MESLEK KODLARI TABLOSU İÇİN T I K L A Y I N I Z!!!

5- ÖNCEKİ ÖĞRENMELERİN TANINMASI, DENKLİK VE ÖLÇME DEĞERLENDİRME İŞLEMLERİ YÖNERGESİNE GÖRE BAŞVURU ŞARTLARI İÇİN T I K L A Y I N I Z!!!

Yayın: 02.07.2023 - Güncelleme: 25.08.2023 14:45 - Görüntülenme: 454