T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BALIKESİR / KARESİ - İbrahim Bodur Mesleki Eğitim Merkezi

İşletmelerimizin ve Velilerimizin Dikkatine !

İşletmelerimizin ve Velilerimizin Bilmeleri Gereken Hususlar

  1. İşletmelerimizin ve Velilerimizin Bilmeleri Gereken Hususlar

  2. Aday çırak ve çırak; öğrenci statüsünde olup, öğrencilik haklarından yararlanır. Öğrenciler işyerinde çalışan işçi sayısına dahil edilmezler.

  3. Okulumuzda öğretim süresi 4 yıldır. Verilen derslerden ve yapılacak beceri sınavlarından başarılı olmaları halinde öğrencilerimize 3. yılın sonunda Kalfalık Belgesi, 4. yılın sonunda Ustalık Belgesi ve Meslek Lisesi Diploması verilmektedir.

  4. Eğitim öğretim süresi boyunca öğrencilerimizin eğitimi teorik eğitim, pratik eğitim ve uzaktan eğitim olmak üzere üç aşamada gerçekleşmektedir.

  5. Teorik eğitim haftanın belirli bir günü okulumuzda, okulumuz öğretmenleri tarafından verilmektedir.

  6. Pratik eğitim olarak verilmekte olan İşletmelerde Mesleki Eğitim süresince öğrenciler haftanın 4 günü, günlük en fazla 8 saat işyerinde eğitim görmekte olup, 20:00 - 06:00 saatleri arasında öğrencilerimizin gece çalıştırılması yasaktır.

  7. Öğrencilerimizin meslek lisesi diploması alabilmesi için teorik ve pratik eğitim dışında haftanın bir günü akşam 18:00'den sonra yapılan (online) uzaktan eğitimlere katılması gerekmektedir.

  8. Öğrencilerimiz okul günü dışında haftada 1-2 gün hafta tatili yapar.

  9. Okul-İşletme-Veli/Öğrenci ile imzalanan sözleşme gereğince öğrencilerimizin İş Kazası ve Meslek Hastalıkları Sigortası okulumuz tarafından yapılmakta olup, işletmelerin ayrıca sigorta yaptırma zorunluluğu yoktur.

  10. Öğrencilerimiz resmi bayram günlerinde de bayram törenine katılmak üzere ücretli izinli sayılır.

  11. Öğrencilerimize ara tatillerde, yarıyıl tatilinde ve yaz tatilinde 30 günü geçmemek üzere ücretli izin verilir. Yaz tatilinde işletmenin ve okulun onayı ile 30 gün ücretsiz izin de verilebilmektedir.

  12. 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerimize işletmelerce ödenmesi gereken aylık ücret asgari ücretin % 30'undan az olamaz. Bu öğrenciler çırak olarak nitelendirilmektedir.

  13. 12. sınıf öğrencilerimize işletmelerce ödenmesi gereken aylık ücret asgari ücretin %50'sinden az olamaz. Bu öğrenciler de kalfa olarak nitelendirilmektedir.

  14. Öğrencilerimizin pratik eğitimine katkılarından dolayı talep edilmesi halinde,
    Çırak öğrenciler için asgari ücretin % 30'u,                                                                                                     
    Kalfa öğrenciler için asgari ücretin % 50'si tutarı                                                                                                                                                     
    "Devlet Katkısı" olarak işletmelere geri ödenmektedir.

  15. Devlet katkısından faydalanmak isteyen işletmeler, öğrencilerin aylık ücretini, işletmenin kurumsal banka hesabından öğrenci adına açılan banka hesabına yatırıp, dekontunu ayın ilk 7 günü içerisinde okulumuza elden teslim etmeleri gerekmektedir. Öğrenciye elden ödeme yapılmayacaktır.

  16. 12. sınıf öğrencilerimizin sigorta çıkışları okulun kapandığı gün yapılır.

  17. Okul kıyafetlerinde sadelik, temizlik, bakım ve uyum esastır. Öğrencilerimizi kısa pantolon, yırtık kıyafet, şort, eşofman, pijama, sandalet, terlik vb. kıyafetler ile okula göndermeyiniz.

  18. Kız Öğrencilerimiz İçin; Saçlar temiz ve düzgün taranmış olup uzun olması halinde örülmesi veya arkaya toplanarak bağlanması gerekir. Makyaj yapılmaz. Yüzük, küpe, kolye, bilezik, hızma ve pearcing gibi süs ve ziynet eşyası takılmaz.

  19. Erkek Öğrencilerimiz İçin; Saçlar taranmış ve temiz olur. Ense düz olup sakal ve bıyık bırakılmaz. Zincir, kolye, yüzük vb. ziynet eşyası takılmaz.

  20. Öğrencilerimizin okul devamsızlığını okulumuz web sitesi, duyurular menüsünden takip edebilirsiniz.

  21. Okul-Veli-Öğrenci sözleşmesini mutlaka okuyunuz.  Okulumuza kayıt yaptıran veya nakil ile okulumuza gelen öğrencilerimiz ve velileri sözleşmede belirtilen hususları kabul etmiş sayılırlar.

  22. Öğrencilerimizin okul devamsızlık sınırı 6 gündür. Öğrencinin devamsızlığı 6,5 gün olduğunda okulla ilişiği kesilerek iş yeri sözleşmesi fesih edilir ve sigorta çıkışı yapılır.

  23. İş yeri devamsızlık sınırı 30 gündür. Devamsızlık sınırı aşıldığında yine okulla ilişiği kesilerek iş yeri sözleşmesi fesih edilir ve sigorta çıkışı yapılır.

  24. Devamsızlıktan kalan öğrenciler bir sonraki eğitim ve öğretim yılının başında kayıt yaptırarak okula devam edebilirler.

  25. Öğrencilerimizin okul ve işletme ders not bilgilerini https://e-mesem.meb.gov.tr/pageOgrenciNot.aspx adresinden takip edebilirsiniz. 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 13.05.2023 - Güncelleme: 10.07.2023 15:13 - Görüntülenme: 134
  Beğen | 2  kişi beğendi