T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BALIKESİR / KARESİ - İbrahim Bodur Mesleki Eğitim Merkezi

Misyon ve Vizyonumuz

MİSYONUMUZ

Halkımızın yaşam kalitesini ve toplumsal refah seviyesini arttırmak için; tüm öğrencilerimizi bilgili, becerikli, meslek ahlakını benimsemiş, kişisel yeterliliklerini tamamlamış bireyler olarak yetiştirmek, hizmet alanımız içerisine giren tüm işletmelerde çalışan kişilerin mesleki gelişimlerini sağlayarak belgeli bir toplum oluşturmak.


VİZYONUMUZ

Türk Milli Eğitiminin temel amaç ve ilkeleri doğrultusunda teknolojiyi süratle uygulayan bütün yenilikleri topluma aktaran, piyasa ihtiyaçlarına cevap veren, Mesleki Eğitim Merkezleri arasında aranılan ve tercih edilen kurum olmak.


İLKELERİMİZ

Atatürk İlke ve İnkılaplarına Bağlılık.   Ulusal Değerlere Bağlılık.   Akılcılık ve Bilimsellik.   Disiplinli ve Planlı Eğitim.   Fırsat ve İmkan Eşitliği.   Ekip Çalışması.   Etkili İletişim.   Okul Sanayi-İşletme İşbirliği.   Okul, Aile ve Çevre İşbirliği.   Her Yerde Her Zaman Kalite.   Teknolojiyi Takip Eden Mesleki Eğitim Anlayışı.   Süreklilik.
DEĞERLERİMİZ  Çalışmalarımız her zaman öğrenci merkezlidir.   Saygı, sevgi ve hoşgörü temel felsefemizdir.   Öğrenmeyi öğretmek amacımızdır.   Kendi kendini yönetebilen ve sorumluluk sahibi bireyler yetiştirmeye çalışırız.   Teknolojik gelişmeleri takip eder, teknolojinin kullanılmasına önem veririz.   Milli değerlerimizi ve kültürümüzü benimsemiş bireyler yetiştiririz.   Başarının takım çalışması ile yakalanacağına inanırız.   Okulumuzun kuruluş amacı olan mesleki ve teknik eğitimin ülke geleceğine yön vereceğine inanırız.   Toplumun ve sanayinin beklentileri doğrultusunda kaliteli bir eğitim vermeye çalışırız.   Paydaşlarımızı eğitimin bir parçası sayarız.   Aklın ve bilimin ışığında pozitif düşünmeye, sorunun değil çözümün bir parçası olmaya çalışırız.   İlgi yetenek ve kişilik özelliklerine göre öğrencilerimizi yönlendiririz.   Sosyal ve kültürel faaliyetlerde, öğrencilerin kendilerini ifade etmelerine olanak sağlarız.   Demokratik ortamın yaşatılması ve bütün öğrencilerin öğrenme sürecine etkili katılımının sağlanabilmesi için vazgeçilmez unsur olarak gördüğümüz disipline inanırız.  
Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 18.09.2022 - Güncelleme: 18.09.2022 10:30 - Görüntülenme: 139
  Beğen | 0  kişi beğendi