Öğrenci Kayıt

Çıraklık (Kalfalık) eğitimine kaydolacak öğrencilerimiz ve ilgililerin aşağıdaki bilgileri okumalarını tavsiye ederiz.

T.C.

KARESİ KAYMAKAMLIĞI

İbrahim Bodur  Mesleki Eğitim Merkezi

ÇIRAK ÖĞRENCİ KAYIT KABUL ŞARTLARI

1-      En az İlköğretim mezunu olmak.

2-      Mesleki Eğitim Kapsamına alınmış bir meslek dalında çalışıyor olmak.

3-      Çalışılacak olan iş yerinde, çırak öğrencinin alan ve dalında belgeye sahip, eğitimden sorumlu en az bir Usta Öğretici çalışıyor olmak.

4-      18 yaşından küçük öğrenciler VELİSİ ile kayıt yaptıracaktır.

ÇIRAK ÖĞRENCİ KAYIT İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

1-   Merkezimizden temin edilecek 3 adet İşletmelerde Mesleki Eğitim/Staj Sözleşmesinin tüm sayfaları (İşveren veya Vekili, Öğrenci/18 yaşından küçükse yasal temsilcisi ve Merkez Müdürü tarafından imzalanacak).

2-   Çırak adayına ait, en son öğrenim durumunu belirtir Diploma, Öğrenim Durum Belgesi, Tasdikname, Açık Lise Öğrenci Belgesi veya Açık Liseye kayıt olduğuna dair belgenin Aslı ve Fotokopisi.

3-  ÇALIŞACAĞI İŞYERİNDEN Çalışılacak olan işyerindeki Usta Öğreticinin Ustalık/İşyeri Açma Belgesi, Ön Lisans/Lisans Diplomasından birisiyle birlikte, Usta Öğreticilik belge fotokopisi (fotokopinin arka yüzüne "USTA ÖĞRETİCİ İŞYERİ PERSONELİMİZ OLUP, ÇIRAK ÖĞRENCİLERİMİZİN EĞİTİMİNDEN SORUMLUDUR." ibaresi yazılmış, yetkili kişi tarafından kaşelenerek, imzalanmış olmalıdır). ( Ustalık Belgesi/Diploma + Usta Öğreticilik Belgesi)

4-   ÇALIŞACAĞI İŞYERİNDEN Usta Öğreticinin işyerinde çalıştığını gösterir belge (Son dönem sigorta priminin ödendiğini ve işyerinde çalıştığını gösteren "Barkodlu İşyeri Sigortalı Hizmet Listesi")

5-   İş güvenliği talimat ve tutanağı öğrenci ve velisi tarafından imzalanmış olmalıdır.

6-   T.C. Kimlik numarası bulunan Öğrenci Ve Öğrenci Velisinin Nüfus Cüzdan fotokopisi.

7-   1 adet biyometrik vesikalık fotoğraf.

8-   Askerlik çağında olan öğrenci adayları için Askerlik Durum Belgesi ya da askerliğini yapmış öğrenci adaylarının Terhis Belgesi aslı ve fotokopisi.

KAYIT TARİHLERİ
Kayıtlar, hafta içi her gün 09.00/16.30 saatlerinde yapılacaktır. Bu saatler haricinde kayıt alınamayacaktır.

UYARILAR/NOTLAR

3308 Sayılı Mesleki Eğitim Kanunun 15. Maddesi ve Mesleki Eğitim Yönetmeliğinin 38.Maddesi/a Fıkrasına göre:
Ustalık Belgesi, Meslek, Endüstri Meslek, Teknik Meslek Lisesi, Mühendislik ve Üniversite Diplomaları tek başına yeterli DEĞİLDİR. Bu belgelerle birlikte usta öğreticilik belgesi gerekmektedir.

Listedeki belgelerin tamamı kayıt sırasında teslim edilmelidir. Eksik evrak ile kesinlikle kayıt yapılmamaktadır.

Yayın: 16.09.2022 - Güncelleme: 22.09.2022 08:35 - Görüntülenme: 174