T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BALIKESİR / KARESİ - İbrahim Bodur Mesleki Eğitim Merkezi

Öğrenci Kayıtlarımız

10-07-2023

İBRAHİM BODUR MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ'NE

KAYIT YAPTIRACAK ÖĞRENCİ-VELİ VE İŞVERENLERİN DİKKATİNE

 

1-Okulumuza kayıt yaptırmak isteyen öğrenci, öncelikle kayıt yaptırmak istediği alanda faaliyet gösteren bir işletmeyle mutlaka sözleşme yapmalıdır.

2-Tüm belgeleri mürekkepli kalem ve/veya tükenmez kalemle okunaklı, (silinti kazıntı olmadan) eksiksiz doldurunuz.

3-Kayıt tarihinde 19 yaşından gün almamış olanların sözleşmeleri öğrenci, öğrenci velisi, usta öğretici tarafından imzalanıp işyeri kaşesi basıldıktan sonra, Sözleşme Merkez Müdürlüğümüz tarafından imzalanarak yürürlüğe girecektir.

4-İşveren ve/veya Usta Öğreticinin ustalık ve usta öğreticilik belgelerinin fotokopileri mutlaka kayıt dosyasına ilave edilecektir. (Usta öğreticilik belgesi olmayan ustalar da mutlaka usta öğreticilik kursuna müracaat edeceklerdir. Aksi takdirde çırak öğrenciler kaydedilmeyecektir.)

5-İşverenin ustalık belgesi yok ise çırak kaydı yaptırabilmek için yanında ustalık ve usta öğreticilik belgeleri bulunan bir usta öğreticiyi çalıştırıyor olmalıdır. Bu durumda çalışan ustanın, ustalık ve usta öğreticilik belgesi fotokopileri, bu işyerinde Usta Unvanı ile çalıştığını gösterir "Sigortalı İşe Giriş Bildirgesi"  veya Kayıt yapılan tarihin bir önceki ayın SGK işyeri aylık prim dökümü konularak çırak kaydı yapılabilir.

7-Kimlik fotokopileri 15 yaşını dolduranlar için mutlaka fotoğraflı olacaktır. Kimlik belgelerinde T.C. Kimlik numarası mutlaka olacaktır.

8-Sağlık raporu, çalıştığı mesleği yapmaya engel bir durum olmadığını belirtir şekilde olmalıdır. (Sağlık Raporu; Sağlık Ocağından alınacaktır.)

9-Çıraklık Sözleşmesinin bir tanesi veli de, bir tanesi işveren de, bir tanesi de okulda öğrencinin dosyasında kalacaktır.

10-Kayıtlar her yıl Temmuz ve Aralık  aylarında yapılır. Kayıt yaptıracak olanlar kayıt dönemindeki son iş gününden bir gün önce evraklarını tamamlayarak müracaat etmek zorundadır.

11-Tüm öğrencilerimize ödül ve disiplin işlerinde, "Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Ödül ve Disiplin Yönetmeliği" hükümleri uygulanır.

12-Teorik eğitimle ilgili devamsızlıkların hesaplanmasında gün sayısı esas alınır. Okul devamsızlığı 6 gündür; öğrencinin devamsızlığının 6,5 gün olması durumunda, öğrencinin okulla ilişiği kesilip işyeri sözleşmesi fesh edilerek sigorta çıkışı yapılır.

13-İşyerine 3 gün aralıksız devam etmeyen öğrencinin Müdürlüğümüze bildirilmesi zorunludur. Bildirimde bulunmayan işverenler o döneme ait SSK primlerini cezalı öderler ve yasal soruşturma yapılır.

14-Pratik eğitim aylık devam-devamsızlık çizelgesi, öğrencinin pratik eğitimi devam ettiği sürece işyeri sahibince doldurulup ait olduğu ayı takip eden ayın onuncu gününe kadar Müdürlüğümüze işveren tarafından gönderilecektir.

15-Tüm öğrenci, öğrenci velileri ve işverenler imzaladıkları sözleşmeleri okuyarak, şartlarını yerine getirmek zorundadırlar.

 

İSTENEN EVRAKLAR: 

1-    Öğrenim belgesi aslı ve fotokopisi. (Aslı onaydan sonra iade edilecektir)

2-    Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi. (Fotoğraflı ve T.C kimlik numaralı)

3-    Biyometrik Fotoğraf (2 Adet)

4-    İşyeri sahibinin veya ustasının “USTALIK BELGESİ” fotokopisi

5-    İşyeri sahibinin veya ustasının “USTAÖĞRETİCİLİK BELGESİ” fotokopisi

6-    (3 Üç) Adet Çıraklık Sözleşmesi (Okulumuzdan alınabilecektir). 

 

 

AÇIKLAMALAR

Okulumuza kayıt yaptırabilmek için öğrencinin kendine uygun alanı seçip, o alanda çalışabileceği bir işyeri ile sözleşme imzalaması gerekmektedir. İşyerinde mutlaka usta öğreticilik belgesine sahip olan bir ustanın bulunması zorunludur. Öğrencilerimiz haftada 1 gün okula gelerek teorik eğitimlerini, haftada 4 gün de işyerlerinde mesleki eğitimlerine devam edeceklerdir.

→→→ Mesleki Eğitim Merkezilerinde Eğitimi Verilen Alan ve Meslek Dalları Çizelgesine Ulaşmak İçin T I K L A Y I N I Z!!!

→→→ Okulumuza Kayıt Yaptıracak "ÖĞRENCİ/VELİ/İŞLETMELERİMİZİN" Dikkatine Bilgi Formuna Ulaşmak İçin T I K L A Y I N I Z!!!

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 16.07.2023 - Güncelleme: 16.07.2023 14:59 - Görüntülenme: 146
  Beğen | 0  kişi beğendi