T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BALIKESİR / KARESİ - İbrahim Bodur Mesleki Eğitim Merkezi

Öğretim Şekli

Öğretim Şekli

Merkezimizde kalfalık eğitimi aşağıdaki şekilde yürütülmektedir.

Kalfalık eğitimine kayıt yaptıran öğrenciler meslek dallarının süresine göre 4 yıl haftada bir gün okula gelirler. Okulumuzda eğitim sabah 09:00´ da başlar ve akşam 17:00´ a kadar devam eder.

Haftanın bir günü okula gelen öğrenciler okulda teorik eğitim alırlar. Diğer günlerde ise işyerlerine devam ederek pratik eğitim görürler.

 

Öğrencilerin devamsızlık sınırı yılda 6 gündür. Altı gün devamsızlık yapan öğrencinin devamsızlıktan kaydı silinir. Aynı şekilde öğrencilerin işyerlerine devam etme zorunluluğu da vardır. İşyeri devamsızlığında da kayıt silinir. Devamsızlıktan kaydı silinen öğrenciler yeni kayıt dönemlerinde tekrar kayıt yaptırarak dönem tekrarı yaparak eğitimlerine devam edebilirler.

 

Öğrenciler öğrenim süreleri boyunca devlet tarafından iş kazaları ve meslek hastalıklarına karşı sigortalanarak ilgili sağlık kuruluşlarında ücretsiz tedavi olabilirler. (Ödenen sigorta emekliliğe geçmez).

 

Meslek dallarının süresine göre öğrenimini tamamlayan öğrencilerimiz mezun olduktan sonraki ilk sınav döneminde kalfalık sınavlarına katılmak zorundadır. Sınavlarda başarılı olan öğrenciler Kalfalık Belgesi alarak "Kalfa" unvanı ile çalışmalarına devam ederler.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 16.09.2022 - Güncelleme: 22.09.2022 08:35 - Görüntülenme: 184
  Beğen | 0  kişi beğendi