T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BALIKESİR / KARESİ - İbrahim Bodur Mesleki Eğitim Merkezi

Ustalık Eğitimleri

Ustalık Eğitimi

Ustalık Eğitimi: Kalfalık Belgesine sahip kişilerin belgedeki meslek dalında bir işte çalışarak ve haftada 1 gün 1 yıl okula gelerek yıl sonunda da ustalık sınavlarında başarılı olmasıyla ustalık belgesi almasıdır.

T.C.

KARESİ KAYMAKAMLIĞI

İbrahim Bodur Mesleki Eğitim Merkezi

 

USTALIK EĞİTİMİ KAYIT KABUL ŞARTLARI

 

  1. En az İlköğretim mezunu ve Kalfalık Belgesi sahibi olmak.

  2. Mesleki Eğitim Kapsamına alınmış bir meslek dalında çalışıyor olmak(140 Meslekten biri).

  3. Çalışılacak olan iş yerinde, Kalfa öğrencinin alan ve dalında belgeye sahip, eğitiminden sorumlu en az bir Usta Öğretici çalışıyor olmak.

 

USTALIK EĞİTİMİ KAYIT İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

 

  1. Merkezimizden temin edilecek 3 adet İşletmelerde Mesleki Eğitim/Staj Sözleşmesi(İşveren veya Vekili, Öğrenci/18 yaşından küçükse yasal temsilcisi ve Merkez Müdürü tarafından imzalanacak).

  2. Usta adayının en son öğrenim durumunu belirtir Diploma, Öğrenim Durum Belgesi, Tasdikname, Açık Lise Öğrenci Belgesi veya Açık Liseye kayıt olduğuna dair belgenin Aslı ve Fotokopisi.

  3. Kalfalık Belgesinin aslı ve fotokopisi.

  4. Çalışılacak olan işyerindeki Usta Öğreticinin, Usta Öğreticilik belge fotokopisi (fotokopinin arka yüzüne "ÇIRAK ÖĞRENCİLERİMİZİN EĞİTİMİNDEN SORUMLUDUR" ibaresi yazılmış, yetkili kişi tarafından kaşelenerek, imzalanmış olmalıdır).

  5. Alan-Dal belirtilmeyen Usta Öğreticilik belgesiyle birlikte, Ustalık/İşyeri Açma Belgesi, Ön Lisans/Lisans Diploması fotokopisi.

  6. 18 yaşından küçük olması durumunda velisi adına, SGK İlçe Müdürlüğü ya da e-devletten alınacak, bakılmakla yükümlü olup olmadığını belirten müstehaklık belgesi

  7. 20/06/2012 tarihli ve 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun 15 inci maddesine göre sağlık durumunun girmek istedikleri meslek alanına uygun olduğunu gösterir işe giriş sağlık raporu.

     (Ana Sağlık, Sağlık Ocağı ve Halk Sağlığı Merkezlerinden alınan, meslek adı yazmayan raporlar geçerli değildir).

 

  • Makine Teknolojisi(Bilgisayarlı Makine İmalatı)--Elektrik-Elektronik Teknolojisi(Elektrik Tesisatları ve Pano Montörlüğü)--Metal Teknolojisi(Kaynakçılık, Çelik Konstrüksiyon)--Motorlu Araçlar Teknolojisi(Otomotiv Elektromekanik, Otomotiv Gövde, Otomotiv Boya)--Mobilya ve İç Mekan Tasarımı(İç Mekan ve Mobilya Teknolojisi)--Yiyecek-İçecek Hizmetleri (Aşçılık, Pasta ve Tatlı Yapımı)

 

"... Mesleğini yapmaya elverişlidir ya da ... Mesleğinde çalışmasında sakınca yoktur" şeklinde rapor sonucunun yazılması zorunludur.

 

  1. T.C. Kimlik numarası bulunan 1 adet Nüfus Cüzdan fotokopisi.

  2. Ön cepheden çekilmiş 3 adet vesikalık fotoğraf.

  3. Askerlik çağında olan öğrenci adayları için Askerlik Durum Belgesi ya da askerliğini yapmış öğrenci adaylarının Terhis Belgesi aslı ve fotokopisi.

 

KAYIT TARİHLERİ
Kayıtlar, hafta içi her gün 09.00/16.30 saatlerinde yapılacaktır. Bu saatler haricinde kayıt alınamayacaktır.

 

UYARILAR/NOTLAR

 

3308 Sayılı Mesleki Eğitim Kanunun 15. Maddesi ve Mesleki Eğitim Yönetmeliğinin 38.Maddesi/a Fıkrasına göre:
Ustalık Belgesi, Meslek, Endüstri Meslek, Teknik Meslek, Mühendislik ve Üniversite Diplomaları kabul edilememektedir.  Usta Öğretici kursuna başvuru yapmaları halinde çırak öğrenci çalıştırabileceklerdir.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 16.09.2022 - Güncelleme: 29.09.2022 13:17 - Görüntülenme: 237
  Beğen | 0  kişi beğendi