**** DEVLET KATKISI ÖDEMELERİ USUL ve ESASLARI;

KARESİ KAYMAKAMLIĞI

İbrahim Bodur Mesleki Eğitim Merkezi

Devlet Katkısı Ödeme Usul ve Esasları

İlgi : Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün 29/09/2023 Tarihli 85635102 Sayılı ve Devlet Katkısı Ödeme Usul ve Esasları konulu Resmi Yazısı

MEB tarafından "Devlet Katkısı Yapılacak Alanlar"

- Resmi yazı için tıklayınız.

- Devlet Katkısı yapılabilecek alanlar için (EK-1) tıklayınız.

- Ustalık Telafi Programında Devlet katkısı yapılabilecek alanlar için (EK-2) tıklayınız

18-11-2023

DEVLET KATKISI ALAMAYACAK OLAN ALANLARIMIZ

1- GÜZELLİK ve  SAÇ BAKIM HİZMETLERİ

2- MUHASEBE ve FİNANSMAN

3- KONAKLAMA ve SEYAHAT HİZMETLERİ

4- PAZARLAMA ve PERAKENDE

5- EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ

6- ULAŞTIRMA HİZMETLERİ

18-11-2023

T.C.

KARESİ KAYMAKAMLIĞI

İbrahim Bodur Mesleki Eğitim Merkezi

Devlet Katkısı Ödeme Usul ve Esasları

İlgi : Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün 24/07/2023 Tarihli, 80297367 Sayılı ve Devlet Katkısı Ödeme Usul ve Esasları konulu Resmi Yazısı

1-    Her öğrenci Devlet katkısından bir defaya mahsus yararlandırılır.

2-   İŞKUR tarafindan Aktif  İşgücü Hizmetlerinin Yürütülmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik kapsamında düzenlenen kurs veya programlardan daha önce yararlanmış ve/veya yararlanmakta olan kişilere Devlet katkısı ödemesi yapılmaz.

3-   02/10/2017 tarihli ve 15575022 onay sayılı Milli Egitim Bakanlığı ÖncekiÖğrenmelerin Tanınması,  Denklik ve Ölçme Değerlendirme İşlemleri ile İlgili Usul ve Esaslara İlişkin Yönerge kapsamında mesleğinde ustalık belgesi alabilecek durumda olup mesleki eğitim merkezi programlarına kayıt olanlara Devlet katkısı ödemesi yapılmaz.

4-   Kayıt olmak  istediği meslek alan/dalından diploması, ustalık belgesi,  işyeri açma belgesi, 4’üncü  seviye veya üstü MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi, 4‘üncü seviye veya en az 756 saat kurs bitirme belgesine sahip olanlara Devlet katkısı ödemesi yapılmaz.

5-   Ustalık Telafi Programında kayıtlı olduğu meslek dalında eğitimi yarıda bırakıp başka bir meslek dalından tekrar kayıt olan öğrenciler için toplamda ustalık telafi eğitimi süresinden fazla Devlet katkısı ödenmez.

6-   Kanunlara göre belirlenmiş olan yaş ve çalışma süresini tamamlayarak aylık bağ1anmış olanlar (emekliler) için 3308 Sayılı Mesleki Eğitim Kanununun geçici 12’nci  maddesindeki Devlet katkısı hükümleri uygulanmaz.

7-   Sözleşme tarihi itibariyle, isteğe bağlı sigortalılık hariç 31/5/2006 tarihli ve 5510  sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 4’üncü maddesinin birinci fikrasının (a),(b) ve (c) bentleri ile ek 6’ncı maddesi ve ek  9’uncu maddesinin birinci fikrası kapsamında son üç yıl içerisinde süreye bağlı olmaksızın sigortalı olup ustalık telafi programlarına kayıt olanlara Devlet katkısı ödemesi yapılmaz. ( Öğrenci kayıtlarında SGK dökümü mutlaka iste necektir.)

8-  Önlisans, lisans ve lisansüstü bir programdan mezun olanlara Devlet katkısı ödemesi yapılmaz.

9-   Ustalık telafi programları öğrencilerine ödenmesi gereken ücreti her ayın sekizinci gününe kadar öğrencinin banka hesabına yatırdığını belgeleyen evrakı bir sonraki ayın sekizine kadar beyan etmeyen işletmelere o aylara ait Devlet katkısı ödemesi yapılmaz.

10-   3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanununun 18’inci maddesi kapsamında eğitim birimi oluşturmayan işletmelere Devlet katkısı ödemesi yapılmaz(On ve daha fazla öğrenciye beceri eğitimi, staj ve tamamlayıcı eğitim yaptıracak işletmeler bir eğitim birimi kurmalıdır)

11-  Ustalık telafi programına kayıtlı öğrencilerden Devlet katkısı alma şartlarını taşıyanlar için işletmelere, 3308 sayılı  Mesleki Eğitim  Kanununun geçici 12’nci maddesi kapsamında asgari ücretin yüzde ellisi kadar Devlet katkısı ödenir.

12- Devamsızlığı olan, hastalık izninde (raporlu) olan öğrencilerin bugünlere karşılık gelen ücretleri ödenmez.

13-Bu Usul ve Esaslar kapsamında öğrencilere ödenecek ücretler her türlü vergiden müstesnadır.

((( MESLEKİ ve TEKNİK EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN RESMİ YAZISINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ!!! )))

Yayın: 26.07.2023 - Güncelleme: 18.11.2023 18:01 - Görüntülenme: 692