T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BALIKESİR / KARESİ - İbrahim Bodur Mesleki Eğitim Merkezi

İBRAHİM BODUR MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ

İBRAHİM BODUR MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ


Milli Eğitim Bakanlığı Çıraklık ve Yaygın Eğitim Müdürlüğüne bağlı olarak  1986 yılında mesleki eğitim alanında faaliyete başlayan okulumuz 13.900 metrekare arsası bulunmakta, bu arsa üzerine kurulu iki bloktan oluşmaktadır.

Okulumuz Mesleki Eğitim Merkezi olarak 34 meslek alanında ve 184 meslek dalında 4 yıllık çıraklık eğitimi vermektedir. Eğitim süresinin devam eden iki ve üç öğretim yılında öğrencilerimiz genel kültür dersleriyle birlikte seçtikleri alanın meslek derslerini almaktadır.

Merkezimiz Toplam 2.120 öğrenci, 4 Rehber Öğretmen, 54 öğretmen bulunmakta ve 9 Atölye teorik ve uygulamalı mesleki eğitim verimektedir. Kurumumuzda 1 adet kantin bulunmaktadır. Okulumuz tam gün, tam yıl eğitim kapsamında olup ustalık eğitimi kursları ve usta öğreticilik kursları düzenlenmektedir. Ayrıca çeşitli kamu kuruluşları için mesleki gelişim ve istihdama yönelik her meslek alanında kurslar düzenlenmektedir.

Merkezimiz 1983/1984 eğitim öğretim yılında Balıkesir 100. Yıl Endüstri Meslek Lisesi bünyesinde Eğitim Öğretime başladı. 2089 sayılı çıraklık-kalfalık ve ustalık kanununa göre uygulamalar yapıldı.
Şuan uygulamada bulunan 3008 sayılı kanunun ilk kamsama alındığı eğitim kurumlarından olan merkezimiz 1993 yılında yeni sanayi sitesi idare binasına taşındı.

Kale grubu başkanı ve kurucu murahhas azası Dr. H. İbrahim BODUR katkılarıyla yapılan ve isimleri verilen şu an kullandığımız komplekste; 15 adet derslik ve 4 bölümü olan atelye binamız bulunmaktadır.

Mesleki eğitim merkezimiz; ülkemizde mesleki ve teknik eğitimin niteliğinin artırılmasını, geliştirilmesini, mesleki ve teknik eğitim okullarındaki öğrencilerin, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda edindikleri mesleki bilgi ve becerilerini kullanarak girişimcilik, yaratıcı zeka, bilimsel düşünme, rekabet edebilme bilinciyle araştırmaya yöneltilmesini ve teşvik edilmesini sağlamayı amaçlamaktadır.  

   

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 04.12.2012 - Güncelleme: 16.08.2023 11:05 - Görüntülenme: 315
  Beğen | 1  kişi beğendi