T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BALIKESİR / KARESİ - İbrahim Bodur Mesleki Eğitim Merkezi

Stratejik Plan

SUNUŞ

     İbrahim Bodur Mesleki Eğitim Merkezi eğitim-öğretim hayatının yaklaşık 40. yılına yaklaşan bir eğitim kurumudur. Bu süre zarfında okulumuz tüm çalışanları ile kendisine emanet edilen öğrencileri geleceğe daha iyi hazırlama adına faaliyetlerini özveri ile gerçekleştirmiş, halende gerçekleştirmeye devam etmektedir. Okulumuzun bugün itibari ile alanında ilimizde talep edilen bir kurum olması gelinen noktanın göstergesidir.

 

    Okulumuzun bulunduğu konum ne kadar iyi olursa olsun başarının ve gelişimin sınırı yoktur. Hep iyi ve kaliteli bir kurum olarak kalabilmek, hedeflerimizin gelişerek değişmesine ve güncel olmasına bağlıdır. Kurumların belli dönemlere yönelik stratejik amaç ve hedeflerini kapsayan stratejik planlarının olması bu açıdan elzemdir.

 

   Günümüzde sanayi, ekonomi, sosyal ve kültürel alanda yaşanan hızlı ve sürekli değişim mevcut yapıların yeniden tanımlanmasını gerektirmektedir. Çünkü bireyin ve toplumun istek ve beklentileri sürekli değişmektedir. Buna paralel olarak okuldan ve eğitimden beklenenler de değişmektedir. Bu bağlamda okula ve eğitime yönelik iyileştirme ve geliştirme çalışmaları da zorunluluk haline gelmiştir.

 

     Hiç kuşkusuz iyileştirme ve geliştirme çalışmalarının bir plan dâhilinde yapılması alınacak başarıyı arttıracaktır. Bu amaçla katılımcı yöntemlerle beş yıllık olarak hazırladığımız stratejik planımız 2024 - 2028 yılları arasında okulumuz adına amaç ve hedefleri, temel ilkeleri, performans göstergelerini ve bunlara ulaşmak için izlenecek eylemle ile kaynak dağılımlarını içermektedir. Bu amaç ve hedeflere ulaşmak için yıllık gelişim planları hazırlanacaktır.

 

      İbrahim Bodur Mesleki Eğitim Merkezi’nin 2024 - 2028 yıllarını içeren stratejik planı ile hedeflenen, plan dönemi içinde okulumuzun bütün paydaşları ile işbirliği içine girerek amaç ve hedefleri gerçekleştirip onların memnuniyetini üst seviyeye çıkarmak, bu sayede geleceğe kaliteli ve özgüvenleri yüksek nesiller yetiştirmek, onları en mükemmel biçimde hayata hazırlamaktır. Bu çalışmalarımızın okul gelişimine katkısı olacağı inancı ile planın hazırlanmasında emeği geçen tüm insan kaynaklarımıza teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.

 

Veysel TURAN

Okul Müdürü

→→→ 2024-2028 OKUL STRATEJİK PLANIMIZ İÇİN T I K L A Y I N I Z!!!

08-03-2024

*** 2024-2028 KURUM STRATEJİK PLANIMIZ İÇİN T I K L A Y I N I Z...



Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 08.03.2024 - Güncelleme: 08.04.2024 22:13 - Görüntülenme: 42
  Beğen | 2  kişi beğendi